Jdi na obsah Jdi na menu
 


Toto je nezkrácené a textově neupravené vydání propozic prvního závodu Tour de Torpédo. Přejeme příjemné počtení.

Propozice I. ročníku závodu Tour de Torpédo vydané v červnu 1978

-------------------------------------------------

Spolek pro přátelské posezení v pohostinství u Dostálů v Nízké Srbské.

 

P r o p o s i c e

I.veřejného závodu kolařů amaterů v Machově, který se koná v neděli dne 2.července 1978 v 9 hodin

 

Motto:  Sport v každém věku i století – na kolech.

 

Závodní prostředky:     kola dámská i pánská s torpedovou brzdou povolená

k silničnímu veřejnému provozu. Nepřipouští se kola

závodní, ani jiné moderní vynálezy.

 

1/ Závodní kategorie :   muži do 30 let

                                   od 31 do 40 let

                                   od 41 do 50 let

                                   od 51 do 60 let

                                   kategorie důchodců

 

2/ Trasa závodu :          Pro všechny kategorie – START na plácku před hostincem u Dostálů, dále po nové silnici pod Vysokou Srbskou a potom údolím do Bezděkova a po bezvodi zpět do Nízké Srbské. Maximální povolená odchylka od trasy je vzdušnou čarou 41 metrů /aby to nestačilo do hospody v Bezděkově a ve Vysoké Srbské/. Pořadí startu jednotlivých kategorií bude stanoveno před startem, jak bude kdo připraven. Na trati bude horská premie, rychostní vložka, terenní vložka a zkouška akcelerace. Cíl bude v síni u Dostálů. Pořadí závodníků bude určeno před hostincem, aby nebyla ve dveřích tlačenice.

 

3/ Přejímka a číslování bude před hostincem spolu s měřením teploty a  vážením závodníků. Maximální přijatelná váha včetně kol je 220 liber  + - 100 %. Stroje musí být v klidu.

 

4/ Závodí se na vlastní nebezpečí. Závod se pojede za plného silničního provozu a proto je nutné dodržovat všechny podmínky vyhlášky o silničním provozu.

 

5/ Startovné splatné nejpozději při předávání čísla je Kčs 20,- v československé měně, nebo v bonech (5,-Kčs jeden), nebo v naturáliích podle současně platných cen v cenové skupině IV = 10 piv pro pořadatele  Kčs 17,- ; 1/2 l rumu Kčs 36,- ; 1 vejce Kčs 1,- atd.

 

6/ Přihlášky přijímá hostinský v Nízké Srbské – Josef Dostál, nebo jeho manželka stále, až do jedné hodiny před startem. Přihlášky podávané od 10 hodiny večerní do 8 hodiny ranní budou převzaty s příplatkem Kč 5,10 (= 3 píva ve IV.cenové skupině). Poplatky za rušení nočního klidu se platí separátně na stanici VB. Přihlášky nebudou zveřejňovány, ale nejsou tajné. Lze do nich nahlížet vážným zájemcům o účast.

 

7/ Start jednotlivých kategorií je postupný – slavnostní start před hostincem, ostrý hromadný start ve Rzu. Startuje se zařváním pořadatele –   TEĎ !

 

8/ Pomoc na trati není povolena ani rodinným příslušníkům. Polévání vodou nebo jiné kříšení se povoluje.

 

9/ Braní občerstvení na trati je  z a k á z á n o – mimo prostředků poskytnutých ze zdrojů pořadatelů – zamezí se tím dopování !

                                          

10/ Předaná startovní čísla musí být veřejně nošena a po závodě na vyhraženém místě vrácena. Na památku závodu je možné vydat číslo napsané na sáčku - kornoutě za náhradu skutečných výloh - 0,20 Kč pytlík, 0,30 Kč napsání a 8,- Kč slavnostní předání zaokrouhleno 9,- Kč ve výše uvedené měně.

 

11/ Vítězové a nějací další budou vyceněni !

 

12/ Vycenění bude provázeno slávou a neorganizovaným jásáním - každému jednomu bude vydáno potvrzení pro manželku, snoubenku a jiné, že ten den již nemůže. O tento certifikát je nutné požádat, ten však bude vydán zdarma, jen za úhradu tiskopisu se zaplatí 6,- Kč. Konec závodu nebude na certifikátu vyznačen. Potvrzení bude bez kolku a nebude mít jinou platnost.

 

13/ Pečovatelská a sanitární služba bude asi zajištěna.

 

14/ Mazání nohou francovkou, kafrem a vietnamskou mastí před a během závodu se povoluje, ale není pořadateli zajištěno. Každý se namaže sám.

 

15/ Následky závodu jako heksenšůs, rýma, píchání v boku, odřeniny všech kategorií, opaření sedacích částí od sedel a podobné neduhy nejdou na konto pořadatelů.

 

16/ Závod se do ničeho nezapočítává, obdržené premie se však mohou uplatňovat v plné výši bez srážek do důchodu.

 

17/ Po závodě pojede stejnou trasu závěr, který zodpovídá za sebrání uhynulých jezdců a sebrání odhozených svršků.

 

18/ Poslední jezdec bude přijat do cíle do 11,30 hodiny. Později dojedoucí riskují, že pořadatele je již nezaregistrují a nebudou z tohoto důvodu také vyceněni.

 

19/ Čas závodníků nebude měřen, ale určen dle stavu závodníka v cíli - zpoceným bude v cíli připočteno 5 minut. Udýchaným 1 minuta. Sklerotikům, kteří prokáží, že se nepamatují že jeli, se vydá zvláštní potvrzení.

 

20/ Vyhlášení výsledků bude hned jak se to dá dohromady.

 

21/ Slavnostní ukončení závodu se protáhne do odpoledních hodin a je proto nutné aby si každý doma zajistil ohřátí oběda. Ti, co se budou bát domů, si mohou dát na vlastní náklady u Dostálu salám. Občerstvení pořadatelů, rozhodčích diváků i závodníků je zajištěno. Co se udělá se startovným rozhodnou pořadatelé před startem a bude to asi zveřejněno.

 

22/ Alkoholické nápoje se nepovažují za doping, ale smí se požívat jen mimo jízdu a po jízdě. Jako nejsilnější nápoj se smí požívat 10° pivo a rum v omezených dávkách.

 

Pořadatelé žádají o dodržení všech 22 bodů tohoto rozpisu, ale vyhrazují si právo změny dle počasí a nálady ředitele závodu, který nechce být předem jmenován, aby se zamezilo podstrojování.

 

S p o l e k

pro přátelské posezení v pohostinství

 D o s t á l ů .

 

Vydáno v červnu LP 1978.