Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikulášská

Mikulášská merenda se koná vždy poslední sobotu před Mikulášem

 

Mikulášská merenda 2022

     Koná se 25.11.2019 od 20 hodin na sále hospody U Božky. Zahraje opět skupina Domamazec v plném složení. Sál se otvírá v 18 hodin a místenky se nevedou. Samozřejmostí je nekuřácké prostředí a zajištěné občerstvení. Vstupné 100,- Kč. 

 

Mikulášská merenda 2015 a 2016

Nečekaný zájem o tuto akci nás jen podpořil v tom, že již nelze udělat krok zpět. Po oba dva roky, kdy nám opět hrála tradiční kapela Domamazec, byla účast veliká převeliká a sál U Božky v Nízké Srbské praskal ve švech. Ač 2015 se nezdařilo sehnat Mikuláše, tak 2016 Mikuláš s andělem a několika čerty dorazil. A samozřejmě opět některé hříšníky řádně odměnil. Děkujeme všem účastníkům za vynikající atmosféru, při které se tančilo, zpívalo a pilo.

Mikulášská merenda 29.11.2014

     Vše jsme připravili, v kamnech zatopily a čekali na hosty. Nejprve dorazila kapela Domamazec. Poté začali přicházet hosté. Nakonec vstupné ve výši 50,- Kč uhradilo 65 osob. Po 21 hodině dorazil se dvěma čerty. Vytvořily vynikají atmosféru a lidé se velmi bavili. Co si budem povídat, na úkor dvou vybraných hříšníků. Moc děkujeme, že vybraní hříšníci zábavu nezkazili a dokázali, že jsou schopni přijmout trochu srand na svou osobu.

     Poté zábava pokračovala. Hudba, tanec, prostě vše co k pořádné zábavě patří. Domamazec byl vynikající, ke konci dokonce přitvrdil elektrickou kytarou. 

     Vše bylo ukončeno k 3 hodině ranní. Všem účastníkům akce děkujeme za účast a velmi dobrý a bezproblémový průběh akce. Další Mikulášská opět proběhne klasicky poslední sobotu před Mikulášem, což vychází na  28.11.2015.

 

 Mikulášská zábava 30.11.2013

     První akce ve zrekonstruovaném sále "U Božky". Je třeba toto opět připomenout, neboť jsme zde odpracovali nespočet hodin po celý rok 2013. Lze tedy konstatovat, že v Nízké Srbské je po mnoha letech opět kulturní stánek, nekuřácký, kde se dají dělat  i v zimním období řádné kulturní akce.

     Ale teď k akci. Vše vypuklo v 18 hod. oficiálním otevřením. Na sále se nacházeli zapůjčené lavice od hasičů a dále venkovní lavice pana hospodského. Míst na sezení se v prostoru 9x9m nakonec vyšplhal na 80. Zahrála hudební formace Domamazec, která v této hospodě začínala. Hrála opravdu úžasně a lidi se moc bavili. Na akci nakonec dorazilo 60 lidí. Vstupné bylo dobrovolné. Očekávali jsme více osob, ale tato akce, po domluvě, že jsme nevěděli, jak bude vše fungovat, nebyla plakátována. Také plno lidí nedorazilo z důvodu, protože očekávali moc lidí a nechtěli se mačkat. Nakonec jsme usoudili, že 60 lidí na sále bylo ideální stav. V restauraci vedla bylo povětšinou poloprázdno.

     V 20:30 hod. dorazil Mikuláš s krásným andělem a dvěma šerednými čerty. Připravil si pro 4 hříšníky menší úkoly a jednu hříšnici si nakonec odnesli. Moc se to povedlo a všichni přítomní se velmi bavili, protože hříšníci nic nezkazili a vzali to s velkým nadhledem. Moc jim za to ještě jednou děkujeme. Dokonce všichni přítomní dostali menší dárek.

    A opět to kapela v 6 lidech rozjela. Tancuje se, veselí. Vynikající zábava všech věkových kategorií (mimo dětí). Až do 3 hodin to kapela vydržela. Ve výčepu guláš a svíčková. 

    Na závěr děkujeme všem přítomným za vynikající atmosféru akce. Příští Mikulášská proběhne opět sobotu před Mikulášem, tzn. 29.11.2014