Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuální propozice závodu Tour de Torpédo

      Jedná se o cyklistický recesistický závod, který se koná vždy poslední sobotu v červnu v Nízké Srbské v přírodním areálu hospůdky U Božky.

27. ročník se tedy koná

v sobotu 29. června 2024


     Prezentace závodníků probíhá od 13 do 14 hodin. Závodník je i s kolem zvážen na decimálce. Poté se zaregistruje, kde uvede jméno, váhu, věk a podpisem ztvrdí, že si je vědom své účasti na vlastní nebezpečí. Následně obdrží startovní číslo, které si připne na závodní stroj. Toto číslo mu zůstává, nevrací se.

 

Závodníci jsou rozděleni do 3 kategorií:

 

ženy                                - start v 14:15 hodin.

muži nad 50 let včetně    - start v 14:20 hod. - orientační čas

muži do 50 let                  - start v 14:25 hod. - orientační čas

 

     Podmínky účasti závodu: - věk 18 let a více,

                                                 - kolo s torpédem

                                                 - uhrazené startovné 100,- Kč

 

     Pozor - všichni kdo váhají - tento závod je otevřen pro všechny - zúčastnit se tedy může kdokoliv (neustále jsou dotazy, kdo se může zúčastnit závodu), pokud splní podmínky účasti.

 

Počet startujících v roce 2023 - 209

Počet diváků - mooooooc

 

 Okruh klasický o délce 5,7 km s občerstvovací stanicí. K samotné trati více zde.

 

     Samozřejmostí je již dobový kostým. Ovšem toto není podmínkou účasti. Váhová soutěž startujících (váha i s kolem). Každý účastník závodu obdrží občerstvovací nápoj na občerstvovací stanici zdarma. Po ukončení závodu je vyhlášení, kdy budou ocenění první tři nejrychlejší ve své kategorii, dále nejlehčí, nejtěžší a nejstarší účastník závodu. Oceněni budou i nejoriginálnější ustrojení a soutěžní kola. Všichni závodníci pak obdrží pamětní list a pokud bude mít štěstí i malou cenu (v současné době nejsme schopny odhadnout, zda ceny seženeme a zda tombola bude, či nikoli).

 

     K baště se podává pečený vepřový (bůček a plec) na lorně, kýta na grilu, šunkové klobásy na grilu. Samozřejmostí je již tradiční nápoj "Poserse", podávaný zdarma po ukončení závodu. V hospůdce na Vás čekají klasické speciality dle aktuální nabídky. Točí se pivo Radegast 10°, Krakonoš 11°, Primátor 12°, Cider Frisco, Birel ovocný a limo (dle aktuální nabídky).

 

     Aby zábavy nebylo málo, ihned po skončení závodu a vyhlášení výsledků (cca 17 hod.) zahraje do nočních hodin k tanci a poslechu hudební skupina Ironick z Broumova.

 

     Parkování motorových vozidel zajištěno, V případě potřeby ubytování lze předem po dohodě s pořadateli domluvit dle aktuálních možností. 

 

Pro všechny je samozřejmě vstup na celou akci Tour de Torpédo zdarma.